4.01.2013

BÜTÇE LİMİTİ, QE3 SONU ve EUR/USD


Mali uçurum tehlikesinin 2 aylığına ertelenmesinin yarattığı olumlu hava sınırlı kaldı dünden itibaren ise borç limiti konusunda anlaşmaya varılmama ihtimali piyasalarda olumsuz hava yaratıyor…

Mali uçurum konusununun 2 aylığına ertelenmesinin ardından piyasalar borç limiti (tavanı) konusuna yoğunlaşmış durumda. IMF (Uluslararası Para Fonu) ABD’nin borç limitini hızlı bir şekilde arttırması gerektiği uyarısı yaptığınıda hatırlatalım.

Başka bir gündem konusu ise QE3 (3. Tur parasal genişleme) nün bu yılda sonladırılmasıdır.FOMC raporlarında göre para arzı bu yıl içinde sonlandırılmaya çalışılacak.Bunun hangi ayda yada yılın hangi bölümünde olacağı açık değil en azından parasal genişleme ile varlık alımı 6-7 ay daha devam edecek sonrasında belki varlık alım programı miktarı azaltılarak sonlandırılacak.

Klasik teknik analizden bakarsak



Önemli bir destek geçilmiş alıcı ve satıcıların nötr olabileceği bir fiyat alanına girildi ayrıca göstergedeki uyumsuzluk (divergence) dikkat çekici.Eğer yukarı yönlü trend çizisi desteği kırılırsa yukarı trend sona ermiş olacak.

Elliott dalga analizime bakarsak


Kırmızı (B) etiketli dalga genişleyen flat formunda olmalıdır temel analiz olarak bütçe tavanı ve qe3 nün sonlandırılması bunu destekler niteliktedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder