23.01.2013

ALTIN, EUR, GBP, TRY

Moody’s' den 28 ocakta Türkiye hakkında bir konferans yapılacağı açıklamasından sonra İMKB kredi notu arttırımı beklentisi ile yükseldi ardından ise Türkiye’nin kredi notunda bir değişme olmadığı piyasada yapılan spekülasyonlar hakkında ise yorum yapamayacaklarını söylemeleri ile İMKB de düşüş meydana geldi.Gözler 28 ocakta Moody’s de olacak çünkü işlenecek konular içinde Türkiye‘nin yatırım yapılabilir seviyeye yaklaşması da var.

Avrupa’ya baktığımızda ilk olarak piyasayı etkileyen Amerika’nın borç limiti gündemidir bu sorun ertelensede geçmişte olduğu gibi borç tavanı seviyesi arttırılarak çözülecektir.

Japonya’da ise Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) yeni parasal teşvikleri 2014 yılına ertelemesi ile Japon Yeni uzun bir değer kaybından sonra düzeltme yapmaya çalışıyor.

EUR/USD paritesine kısa vadeli bakarsak elliott dalga analizime göre yükseliş devam etmelidir.





GBP/USD paritesinde neredeyse 4 yıldır sıkışma alanı içerisindeyiz bu sıkışma alanı artık iyice daraldı muhtelemen bir kaç ay içinde bu sıkışma alanından çıkalacaktır yön için şu an bir şey demek doğru olmayacaktır sıkışma alanı içinde al sat lar yapılabilir yada kırılmayı beklenip uzun vadeli işlemler yapılabilir.




USD/TRY paritesinde daha önceki analizimdeki koyduğum hedef ve analizler geçerlidir.Moody's' den gelecek açıklamalar yönü etkileyebilir takipte kalmalıyız ki zaten son yükselişin sebebide Moody's' dir, yönümüz aynı hedeflerimiz değişmedi.




Emtia olarak da Altın grafiğine bakarsak 


Elliott dalga sayımıma göre aşağı yönlü 3 dalgalık düzeltme dalgası tamamlandı aşağı yönlü bir kanal oluşmuş durumda bu kanalın içinde olduğumuz sürece X dalgası oluşturup aşağı yönlü düşüşlerin devam etmesi mümkün ancak 1690 kuvvetli direncinin üstünde olmamız olumlu görüntü oluşturuyor kanal üst direncinin kırılması ile yüksek hacimli alışlar gelebilir veya haftalık kapanışın 1690 direnci üstünde olması da yükselişi tetiklecek bir sinyâl olacaktır.Altında yukarı yönlü ana trendde olduğumuz unutulmamalıdır buna göre pozisyon alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder