3.03.2013

ALTIN, GBP/USD VE EUR/USD

İki haftadır ev taşınma işleriyle ilgilendiğimden piyasayı fazla takip edemedim.Hala daha yoğunum bu yazıda teknik analiz güncellemeleri yapıp bırakacağım.

EUR/USD elliott dalga analizi


Kırmızı renk etiketli (A) (B) (C) düzeltmesi tamamlandı ardından aşağı yönlü düşüş bunu onayladı şimdi ise bakmamız gereken aşağı yönlü itki dalgası mı yoksa düzeltme dalgası mı (X) oluşuyor yüksek ihtimal itki dalgası oluşuyor çünkü yukarı yönlü trend çizgisi aşağı yönlü kırıldı klasik teknik analiz açısındanda yukarı trend bitti.

GBP/USD 


Siterlinde üçgen formasyonu kırılmıştı formasyon hedefi 1.25 gözüküyor ama İngiltere buna asla izin vermez grafikte destek ve dirençler açık şekilde görülüyor uygulanabiliecek en iyi strateji dirençlerde satmak desteklerde kârı realize etmektir.

ALTIN



Uzun yıllardır süren yükseliş 2 yıldır yatay seyirde devam ediyor şu an sıkışma alanı içerisindeyiz dikdörtgen formasyonu oluşmuş durumda ve destek üzerindeyiz grafikte desteğin ne kadar güçlü olduğu açık ve net.Parasal genişlemelerin azaltılmaya başlanacağı fiyatlanmaya devam ediyor ancak onun devam edeceğini işaret eden sinyaller çıkmaya devam ederse emtia yükselişe kaldığı yerden devam eder!

Bir de elliott dalgalarına bakarsak


Yatay düzeltme tamamlandı sayılır.Risk kazanç oranı yüksek tutulup alım denemesi yapmak mantıklı olacaktır.

Şu konuda sizi uyarmalıyım ki yaptığım analizlerin çoğu orta ve uzun vadelidir bu analizlere bakarak kısa vadeli işlem yapmak riski arttıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder