1.10.2014

MUTLU YATIRIM PROJE VE GAYRİMENKUL GELİŞTİRME, MUTGG


Bildiğiniz gibi Mutlu Akü’nün bazı gayrimenkulleri (Kartal ve Bursa’daki araziler) Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş firmasına kısmi bölünme ile aktarıldı. Türker ailesi Mutlu Akü’yü satıp Gayrimenkul işine girdi.

Sonrasında şirket payının %75’i Türker Yatırım
Holding A.Ş., %25’i halka arz oldu.

Şirketin Bursa (Osmangazi) ve İstanbul (Kartal)’ da arsası var.

2013’te yapılan değerlemeye göre Kartal’daki 70 dönüm arsanın değeri 146 milyon, Osmangazi’deki arsanın değeri 22 milyondur. Bursa gayrimenkulü normalde daha fazla değeri vardır ancak bir kısmı kamulaştırılacağı için bu değer düşüklüğü olarak kaydedilmiştir.

Yapılan ekspertiz raporuna göre Kartal’daki arsanın metrekaresi  düz rakam 2.000 TL . Piyasayı araştırdığımızda Kartal’da sahile yakın konumda olan bir arsanın metrekaresinin 2.000 olmasının imkanı yok ki Kartal’daki arazinin hemen yanında ‘Kartal Yat Limanı’ projesine başlandı. Arsa bulunan bölgenin etrafında DAP Yapı, Ağaoğlu İnşaat, Sua İnşaat gibi firmalar dev projeleri var. Ayrıca Kartal’daki arazi kentsel dönüşüm alanı içersinde yer alıyor.Bunlar şirketin sahip olduğu kartal arazisine değer katan faktörler ve küçümsenecek boyutta değiller.

Gelin şirket bilançosu hakkında kısa ve basit bir hesap yapalım.

Şirketin Yatırım amaçlı gayrimenkulleri 168 milyon.

Kısa vadeli borçları 1.,4 milyon.

Uzun vadeli borçları 32 milyon.

Şirketin gayrimenkullerinden tüm borçları çıkarırsak 134.6 milyon kalır.

Hisse senedi sayısı 7.120.696.

Gayrimenkulden tüm borçları çıkardığımızda bulduğumuz rakamı yani 134.6 milyonu pay sayısına bölersek 18,9 TL buluruz.  

Dün al sinyali veren grafiği verdiğimde fiyat 18.1 TL idi.

Bu şirket hisselerini aldığınız zaman para ödemiyorsunuz tam tersine siz şirketin hisselerini aldığınızda şirket size aldığınız her hissede 80 kuruş para veriyor.

Bu hesap şirketin açıklanan bir projesi olmadan yapıldı. Ayrıca Kartal’daki kentsel dönüşüm alanındaki 70 dönüm arsanın 146 milyondan çok daha fazla ettiği çok açık.  Şirket likiditasyona gitse sadece kartal arazisi en az bugünkü piyasa değerine göre 300 milyona satılır. Ama biz en kötü durumu hesapladık.

Şirket henüz kamuya açıklamasada projesinin hazır olduğunu biliyoruz ve tahminimce Kartal arsasında bir şirketle ortak projeye başlayacak. Geçmişte MUTGG ’den daha kötü başlayıp şirketin değerini 5, 10, 15 kat şirketler var.  Gelecekte elde edeceği gelirler fiyatlara girdiği zaman hisse fiyatını siz düşünün.


Dün verdiğim grafiğe bakarsa hissede 18 seviyesinde üçgen formasyonunun desteği var ayrıca rsi göstergesinde fiyat gösterge uyumsuzluğu var. Bu aşağı gidişin desteklenmediğini gösteriyor. Üçgen formasyonu bana göre proje haberinin beklendiğinin göstergesi.

Büyük balık yakalamak için büyük sabır gerekir.

Şimdiden iyi bayramlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder