5.11.2012

ABD Başkanlık Seçimi














Her 4 yılda bir yapılan ABD Başkanlık seçimleri 06.11.2012 de yapılacak.
ABD nin en öne çıkan iki büyük partisi var bunlar Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti.Demokrat Partiden Barack Obama, Cumhuriyetçi Partiden Mitt Romney…
Barack Obama gerçekten hitap gücü ve karizması olan bir adam 2008 den beri umut vaad ediyor sanırım o da karşısına dişli bir rakip çıkaramadıkları için.Mitt Romney ise iş adamı olması dolayısıyla iş adamı imajıyla öne çıkıyor.Obamanın ise eski mesleği avukatlıktır.Romney de valilik yapmış bir adam ekonomiyi iyileştirebileceğini düşünüyor.
Piyasalar açısından baktığımızda ise Obamanın kazanması olumlu karşılanacaktır Romney ile arasındaki oy farkı da önemli, küçük bir fark olursa piyasa bunu olumlu karşılamayabilir.Obama bol bol parasal genişlemeye vesile olmakta bunun içinde Obama’nın kazanması özellikle altın için uzun vade çok iyi talep getirecektir.Abd başkanlı seçimleri bizimki gibi yapılmamakta bir çok aşamadan geçmektedir. Eğer oy farkı az olursa seçim tekrar bile edilecektir.
Peki kim kazanacak ?
Des Moines  anketine göre (Iowa)
Obama %47
Romney %42
Yani durum aslında çok net değil az bir farkla Obama’nın kazanacağı ortaya çıkıyor bu oranlara göre Romney’nin de kazanması çok sürpriz olmayacaktır.Benim görüşüm Obama’nın kazanacağı yönünde çünkü onu lobilerden destekleyenlerin olduğunu düşünüyorum !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder